Kertészkedés Testi Lelki egyensúly

Tavasz=Megújulás. A téli szürkeségből való felüdülés egyik leghatásosabb módszere, ha komfortzónánkból kimoccanva, a szabadban töltött munkával élénkítjük fel magunkat és családunkat.


Tavasz=Kertészkedés

A kertészkedésről köztudott, hogy nemcsak egy hobbi, egy elvégzendő feladat, hanem egy egészség fenntartó, napi problémáinkból-gondolatainkból kikapcsoló folyamat is. 

Sajnos rohanó, felgyorsult világunk egyre kevesebb időt hagy erre, pedig a kertészkedéssel járó mindeféle testmozgás jót tesz egészségünknek.Gondoljunk csak bele, egy kis ásás, gereblyézés, gyomlálás, tápanyagutánpótlás, öntözés, fűnyírás mind-mind edzi izmainkat, hiszen a feladatok elvégzése közben hajlongunk, nyújtózkodunk, guggolunk, azaz mozgunk, energiát égetünk el. 

Akár egy kardio edzésnek is felfogható, hiszen hosszabb időn keresztül, egyenletes erőbefektetéssel végezzük "edzésünket" a szabadban, friss levegőn. Pulzus számunk szaporább az átlagosnál, kellemesen el tudunk fáradni a munka végeztével.

A frissen mozgatott-bolygatott talaj illata, tapintása, rendezettsége, a frissen lenyírt fű illata, esztétikája, az öntözés szabadsága, annak frissitő hatása hangulatjavító, stresszcsökkentő hatást vált ki bennünk. 

Az egész családot bevonhatjuk a munkafolyamatokba, így mindenki részesévé válhat a szabadban eltöltött idő üdítő érzésének. Gyermekeink tudásismerete bővül, hiszen közelebbi kapcsolatba kerülnek a növényekkel, a természettel. Munkánk gyümölcse, a végeredmény pedig legyen akár egy szépen rendezett gyep, egy füves kert dísznövényekkel tarkítva, egy virágos kert, vagy akár egy veteményeskert, a lényeg mindig az, hogy mindez a MI befektetett munkánknak köszönhető. 

Vegyük kezünkbe az irányítást, élénkítsük fel kertjeinket a tavasz beköszöntével:)

CÉGÜNK:

Kite Aprómag Kft
http://www.kiteapromag.hu

Karcag 5300, Forrás utca 14.

Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 7:30-16:00

Szombat - Vasárnap: zárva

Email: info@kiteapromag.hu

Telefon:
+36 59 500-120

+36 30 985 6321

KITE Aprómag Kft. © 2017
Powered by: Data-Place Workshop | Engine: Polar Bear v 1.0